Oké, eigenlijk zeg je in correct Nederlands gewoon sojawas kaarsen of sojakaarsen. Maar we horen ook dat veel mensen zoeken op soy wax kaarsen. Jij ook misschien? Daarom hebben we besloten deze pagina te maken, en hier zeggen we dus voor het gemak eventjes soy wax. Onze soy wax wordt geteeld en verwerkt in Noord-Amerika, dus wellicht komt de Engelse naamgeving daar vandaan. In ieder geval weten we zo dat de was en het bedrijf voldoen aan de regels. Dus daarom vinden we dat we deze taalmelange best mogen gebruiken!

Wat is soy wax?

We gebruiken soy wax als alternatief voor paraffine, stearine of bijenwas bij het maken van kaarsen. Onze soy wax heeft als kwaliteit dat het langer brandt. Er is namelijk een lager smeltpunt en de mooie, goudkleurige olie heeft gewoon eventjes nodig om te verdampen. Soy wax is gemaakt van de olie van sojabonen. De olie wordt verwerkt met een gas om deze hard te kunnen maken en wordt geleverd in blokken of vlokken. Omdat er gebruik wordt gemaakt van gas kan de soy wax niet meer ecologisch blijven, ook als is teelt dat wel. Het blijft wel een natuurlijk product!

Onze soy wax

Onze soy wax komt, zoals hierboven al even genoemd, uit Noord-Amerika, met name uit Illinois, Iowa en Indiana. Doordat het van ecologische teelt afkomstig is voorkomen we dat er dierlijke producten worden gebruikt voor onze vegan kaarsen. Onze natuurlijke kaarsen worden met de beste ingrediënten gemaakt. Daarnaast is onze soy wax perfect voor de oliën die we gebruiken. Het blijft een natuurlijk en handgemaakt product dus het is altijd een behoorlijk werkje, maar we zijn ervan overtuigd dat we na al het toch wel gevorderden zijn in het maken van soy wax kaarsen.

Soja Wax Kaarsen
Soja Wax Kaarsen kopen

Waarom soja wax gebruiken?

Als kaarsenmaker van soy wax kaarsen zitten behoorlijk wat voordelen. Zo soy wax geurloos, waardoor je het prachtig kunt mengen met de beste oliën zonder dat je de basisgeur verknalt. Daarnaast is het 100% biologisch afbreekbaar én niet giftig. Dat is nog eens lekker werken! En ja, onze kaarsen zijn gemaakt van 100% soja wax! Soms wordt er stiekem gemengd met palmolie maar wij hebben na een lange zoektocht pure sojawas gevonden.

Voordelen van soy wax

Sojakaarsen branden 30-45% langer dan bijvoorbeeld paraffinekaarsen. Kijk dat gaat al goed. Lekker lang genieten dus! Daarnaast verbrand je dus geen giftige stoffen omdat het een natuurlijk product is. Verder is het iets goedkoper dan bijvoorbeeld bijenwas, wat natuurlijk nóg arbeidsintensiever is. Last but not least: mocht je per ongeluk morsen met je kaars, dan was je het makkelijk uit je meubels of kleding met warm water en zeep. Verplaats je kaars niet als hij brandt, vuur blijft vuur!

Alle soorten kaarsen

Op dit moment zijn al onze kaarsen gemaakt van soja wax. Maar we zijn nu ook bezig met een geweldige collectie met een prachtig verhaal erachter: de Nomad Collectie. Hiervoor zullen we gebruikmaken van koolzaadwas uit Europa. Neem zeker een kijkje bij onze kaarsen collecties voor alle soy wax kaarsen of schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderop de pagina) om op de hoogte te worden gehouden voor de koolzaadkaarsen.